Als u eenmaal weet binnen welke kaders u drone operaties wenst te gaan uitvoeren, is het tijd om bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een operationele autorisatie (hierna OA) aan te vragen. Hier komt veel bij kijken. Niet alleen dient een handboek opgesteld te worden maar dikwijls ook een SORA (specific category operational risk assessment). Daarbij worden er steeds nieuwe eisen door EASA en ILT gesteld, waar soms moeilijk aan te voldoen is, hetgeen op z’n minst vertragend werkt. Actuele kennis is dus essentieel bij het opstarten van een aanvraag voor een OA. Hiervoor hebben wij een tweedaagse workshop ontwikkeld voor mensen die het ‘in house’ (zelf) willen doen. Daarnaast werken wij samen met het zeer ervaren adviesbureau Unmanned Value. Naast de simpele OA-aanvragen kunnen zij ook voor u een LUC verzorgen en heeft men ervaring met drone-in-a-box en BVLOS (vervoeren van middelen buiten het zicht) vergunningstrajecten.
Advies over implementatie van onbemande luchtvaart binnen uw organisatie
Nu de invoering van Europese drone-regels al even achter ons ligt, zijn er veel organisaties die overwegen om drones binnen hun bedrijfsprocessen te gaan inzetten. Daarbij kan een gesprek met een materie-deskundige helpen. Het is makkelijk om te fantaseren over wat een drone allemaal zou kunnen, als er niet ook naar de wettelijke beperkingen gekeken wordt. Daarbij zijn er soms betere oplossingen dan een drone in te zetten en is het van belang om te weten welke ontwikkelingen er aanstaande zijn (technisch en qua regelgeving) om daar nu alvast op te kunnen anticiperen. Dan de implementatie; waar begin je met zoiets? Hoe bepaal je de prioriteiten? Wat zijn de totale kosten? Wat is haalbaar en wat is een lange termijn optie? Wat doen mijn concurrenten elders in de wereld met drones? En: als ik die drones kan gaan inzetten, wat betekent dat dan voor mijn klant? Dit zijn enkele vragen die aan de orde kunnen komen tijdens een adviesgesprek en in de uitwerking in een onderzoeksrapport. Neem gerust contact met ons op voor een eerste vrijblijvend en kosteloos gesprek op locatie of via een video call.
Advies over EASA opleidingen voor remote pilots
Door onze jarenlange ervaring als drone operator, erkende opleider én ontwikkelaar van EASA-leermiddelen, zijn wij als geen ander in staat u van maatwerkadvies te voorzien over opleidingen voor remote pilots die binnen de EASA specific category gaan vliegen. Naast de vereisten die voor de operator gelden, zijn er tal van eisen die EASA aan remote pilots stelt. Hiervoor zijn leerdoelen en trainingsvereisten geformuleerd die Dutch Drone Academy in opleidingen heeft gevangen. Tijdens een adviesgesprek over opleidingen gaan wij in op de eisen die voortvloeien uit uw organisatie (veiligheidsmanagement, legal framework), uw uit te voeren operaties (handboek en/of gewenste toekomstige operaties) en natuurlijk de laatste EASA-eisen (standaard scenario-opleidingen, specific category eisen, endorsement modules, type training, etc.). Maak vrijblijvend een afspraak (op locatie of via een video call) met onze consultants om meer te weten te komen indien gewenst.